Over Inspiration

Door Jantie de Vries

Het koor INSPIRATION bestaat ruim 25 jaar en is ontstaan tijdens een nieuwjaarsreceptie van de Protestantse Gemeente de Graankorrel in 's Graveland. Een groep, toen nog jongere, gemeenteleden had het idee opgevat om een koor te vormen en zo te kunnen zingen, muziek die hen aansprak.

Familie en vrienden werden gevraagd om mee te zingen en zo ontstond langzamerhand een echt koor. Hugo de Graaff bood zich aan om het koor te dirigeren en te begeleiden met de piano.

Het eerste nummer dat we destijds instudeerden en tijdens ons eerste optreden zongen, was 'One more voice to sing of Jesus'. Hiermee lieten we horen dat we op deze manier wilden zingen, vanuit onze christelijke achtergrond.

Omdat ons koor bestaat uit leden met verschillende geloofsovertuigingen, is INSPIRATION een interkerkelijk koor. Iedereen is van harte welkom als je maar van zingen houdt! We zijn een hechte groep geworden. Lief en leed wordt gedeeld.

Sinds 2011 is onze dirigent Pim Philipse, een ervaren dirigent, pianist én zanger. Hij heeft INSPIRATION inmiddels naar een hoger niveau getild.

In 2013 hebben wij, onder zijn leiding en met de band 'Sound4Life', ons eerste grote concert uitgevoerd, het Paasproject 'Christ above all'.

Daarna volgden meer concerten en het laatste was een kerstconcert in 2022, 'The road to Bethlehem'. Deze keer werd het koor begeleid door een professioneel orkest 'Vegas Strings' uit Hilversum.

Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen van ons Paasproject 'Hallelujah, what a Savior', dat rond pasen 2024 zal worden uitgevoerd.

Naast het uitvoeren van concerten zingen wij ook graag in kerkdiensten als onderdeel van de eredienst. Hiervoor hebben wij inmiddels een behoorlijk groot repertoire opgebouwd.

INSPIRATION heeft 22 leden, onderverdeeld in zeven sopranen, zeven alten, vier tenoren en vier bassen.

Uiteraard kunnen wij altijd meer leden gebruiken, nieuwe zangers/zangeressen zijn van harte welkom op onze repetities, op donderdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur met een koffie/theepauze om 21.00 uur. Wij repeteren in het Honk achter de Graankorrel, Zuidereinde 17 te 's Graveland.

Voor informatie over een proefrepetitie of een aanvraag voor een optreden kunt u bellen of mailen . Zie Contact